Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dogodki 2010

100 let Tamburaškega društva Črešnjevci

100 Let tamburaškega društva 2010

V soboto 22. maja je Tamburaško društvo Črešnjevci katero deluje v Kulturnem društvu "Peter Dajnko" slavilo 100 letnico svojega delovanja. V okviru proslave se je TD Majolka predstavilo z svojo stojnico. Naše članice so pripravile domače dobrote katere so obiskovalci z veseljem poskusili.

DIALEKTA

Dialekta 2010

V sodelovanju z Kultproturom in TD Gornja Radgona smo sodelovali v pripravi prireditve Dialekta 2010 v Radgonskem Špitalu simpozij "Globaliteta-lokaliteta-identiteta, ter Bralno glasbeni večer v prostorih PGD Orehovci. Sodelovali so narečni literarni ustvarjalci, literarni strokovnjaki za narečno književnost in dialektologi.

Kolesarjenje v Sv.Trojico

Kolesarjenje Trojica 2010

Kot že vsa leta nazaj smo se z kolesi odpravili v Sveto Trojico na žegnanje. Na prostorih Gostilne na Griču so nam naši člani skuhali okusen bograč da smo se okrepčali. Po ogledu jesenske kvaternice ali žegnanje v Sv. Trojice smo se odpravili domov. Na poti domov smo imeli postojanke pri naši članih.

Spust po Dravi s splavom

Splavarjenje po Dravi 2010

TD Majolka je v okvirju druženja z drugimi društvi, v soboto 19.06.2010 organizirala izlet na Koroško. Prvo smo obiskali Turistično kmetijo Klančnik, potem smo se z Koroškimi splavarji na Dravi, popeljali od splavarskega pristana na Gortini po Dravi. Na koncu zanimivega dneva pa so nas sprejeli člani KD Črneče, z katerimi smo preživeli v kulturnem druženju zanimive in lepe trenutke.

Tekmovanje v "kuhanju pasulja" na Griču

Pasuljada na Griču 2010

V organizaciji gostišča "Gostilna na Griču" v Sv. Trojici je tudi letos organizirano ekipno tekmovanje v "Kuhanju pasulja". Na tekmovanju smo se udeležili tudi člani Turističnega društva Majolka in to z žensko in moško ekipo. Ženska ekipa je zmagala in osvojila prehodni pokal, kot tudi moška ekipa katera se je zelo dobro odrezala in osvojila tretje mesto.