Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dogodki 2010

Kuhanje pasulja Janžev vrh

Kuhanje pasulja Janžev Vrh 2010

Prireditelji »Bar Jahač« in PGD Janžev Vrh so tudi leto organizirali tradicionalno »Janšpersko noč« in kuhanje pasulja, katero so ob veseli glasbi ansambla »Štajerski fakini«, popestrili s še nekaterimi zanimivostmi in atrakcijami, tako je vsakdo od obiskovalcev prišel na svoj račun. Ob 17 uri so organizirali šaljive igre, kateri so se tudi udeležili naši člani in osvojili drugo mesto. Ob 19 uri pa se je začelo tekmovanje v kuhanju pasulja. Samo tekmovanje je potekalo s "plinsko kurjavo", in sicer v kotličkih, kar je poletni noči ponujalo še posebno čar celotne prireditve. Vsaka prijavljena ekipa je že na začetku dobila po tri kilograme že namočenega fižola, kilogram prekajenih reber, čas kuhanja pa je bil tri ure. TD Majolka se je udeležila z žensko in moško ekipo.

Pohod Turističnega Društva Negova na "Radgonsko noč"

TD Negova na Radgonsko noč

Tako kot prejšnja leta so se člani TD Negova odpravili peš, v soboto 21. Avgusta, 2010, od Negove preko Orehovskega vrha do G. Radgone na Tradicionalno »Radgonsko noč« katera je na prvi sejemski dan Pomurskega sejma »AGRA«. Člani TD Majolka smo jim pred hišo prijaznih domačinov, družine Pivec iz Orehovskega vrha, pripravili majhno okrepčilo in potem smo se vsi skupaj odpravili peš do Gornje Radgone.

Koncert Bolivijske skupine SACAMBAYA

TD Negova na Radgonsko noč

Ob 5. obletnici delovanja je TD Majolka priredilo v Kulturnem domu Gornja Radgona koncert svetovno znane Bolivijske skupine SACAMBAYA. Navdušeni gledalci so bili zelo navdušeni in zadovoljni z predstavitvijo Bolivijske muzike.

Martinov pohod po Radgonskih goricah

Martinov pohod Radgona 2010

Pohodniki, skupaj jih je bilo okoli 170, ki so se na pot podali iz Gornje Radgone, Orehovcev in Negove, so se »dobili« v Črešnjevcih v bližini Vile Hold pri hiši družine Kralj, kjer so bili deležni prigrizkov in napitkov, katere so pripravile pridne članice in člani TD Majolka.

Pohod se je nadaljeval do Turistične kmetije Roškar, kjer smo dobili topli obrok. Priredili smo tudi tradicionalni obred "Krst mošta", potem smo se v veselem vzdušju zabavali vse do odhoda proti domu.

Leopoldov sejem Gornja Radgona

Leopoldov sejem 2010

Na god sv. Leopolda je v Gornji Radgoni že od leta 1700 znameniti jesenski Leopoldov sejem, katerega obišče veliko prodajalcev in obiskovalcev. Sejem je vsako leto na Leopoldovo, to je 15. novembra, ne glede na dan v tednu. Letošnji je bil v lepem sončnem, a nekoliko vetrovnem, vremenu, zato ga je obiskalo veliko tistih, ki so želeli kaj kupiti ali se samo zabavati.

Sejem smo s svojo stojnico med ostalimi turističnimi društvi, TD Gornja Radgona, TD Negova Spodnji Ivanjci, popestrili tudi člani TD Majolka. Na svoji stojnici smo pripravili pristno Štajersko kislo juho, palačinke iz ajdove moke ter pečene kostanje.