Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dogodki 2013

Sodelovanje na tekmovanju v kuhanju pasulja Janžev vrh

Obisk iz Avstrije

V Soboto 3. Avgusta smo se člani TD Majolka udeležili tekmovanja v kuhanju pasulja na Janževem vrhu. Sodelovali smo z žensko in moško ekipo.
Naša moška ekipa se je uvrstila na zelo dobro drugo mesto.
Vsi člani TD Majolke kateri so prišli navijati za naše ekipe so bili pogoščeni z pasuljem.

Stari kmečki običaj "Ročno trebljenje buč"

Trebljenje buc

Turistično društvo Majolka posebno skrb namenja ohranjanju kmečkih običajev, ki gredo v pozabo. Tako smo v nedeljo 18. Avgusta, pripravili stari kmečki običaj "Ročno trebljenje buč". Trebljenje buč je potekalo na njivi družine Simonič v Kunovi.
Tega opravila so se udeležili člani turističnega društva Majolka

Tekmovanje v kuhanju golaža v Orehovcih in začetek Jesenskega abonmaja

Golažijada Orehovci

V Soboto 5. Oktobra, je TD Majolka v sklopu občinskega praznika, ki ga te dni praznuje občina Gornja Radgona, v okviru tradicionalnega projekta »Majolkini dnevi dobrot iz koruze in ajde« organiziralo tekmovanje v kuhanju golaža.
Kuhanja golaža na prvi »golažijadi« v Orehovcih se je udeležilo deset ekip; TD Okroglice iz Posavja, Društvo kmečkih žena iz Gornje Radgone, ŠTD Mahovci iz Apaške doline, skupina »Črne ovce« iz Orehovec, TD Sv. Trojica, skupina »Trio Marija Snežna« iz Zgornje Velke, skupina Andy bar iz Gornje Radgone, skupina »Veseljaki« iz Rožičkega Vrha, TD Čemaž iz Apač ter skupina »Jahačice« iz Janževega Vrha.
V sklopu občinskega praznika pa se je začel Jesenski abonma prireditev in to s komedijo "Tašča.com 3" v izvedbi KUD Staneta Severja Ribnica na Pohorju v GD Orehovci.

Stari kmečki običaj "Ribanje zelja za kisanje"

Ribanje zelja

Turistično društvo Majolka je 18. Oktobra, pripravila prireditev, na kateri se je prikazalo ribanje zelja za kisanje na stari način. V prikazu ribanja zelja je pokazan potek dela, čiščenje zeljnatih glav, raspolovitev, izrezovanje "kocena" in ribanje na starem lesenem "ribežu". Naribano zelje se je potlačilo z nogami posamezne plasti so se posolile, začinile z lovorovim listom, kutinom in poprom.
Ribanje smo opravili na domačiji družine Fridau v Črešnjevcih.

Komedija "Iščem moža" v izvedbi KUD Križevci pri Ljutomeru

Iščem moža

Turistično društvo Majolka je 9. Novembra, pripravila predstavo »IŠČEM MOŽA« situacijsko komedijo, v kateri se avtor Miro Gavran na duhovit način poigrava z odnosom med moškim in žensko. V nizu komičnih situacij pa avtor vendarle da slutiti željo treh osamljenih ljudi, da najdejo nekje ljubezen svojih sanj.
Predstava je bila v prostorih GD Orehovci.