Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Predstavitev TD Majolka na kmetijsko živilskem sejmu "AGRA"

Agra 2019

V ponedeljek 26. Avgusta 2019 so se člani TD Majolka kot vsa leta do sedaj predstavili na mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

Prikaz starih običajev - spravilo jesenskih pridelkov

Stari običaji

V nedeljo 1. Septembra 2019 smo se člani TD Majolka zbrali in imeli prikaz starih običajev, spravilo jesenskih pridelkov kot so to počeli nekoč. Pri naši članici Olgi Kocovan smo imeli najprej malico s pristnimi domačimi jedmi, potem so člani prikazali košnjo z ročno koso kot so to počeli nekoč. Po košnji smo šli na njivo in trebili seme iz buč ter luščili fižol. Pridne članice so pripravile domačo kosilo, da smo se po opravilu dobro okrepčali. Bilo je lepo nedeljsko druženje kot je to bilo nekoč na podeželju.

Tekmovanje v balinanju pri ŠTD Mahovci

Balinanje 2019

V soboto 5. Oktobra 2019 se je ekipa TD Majolka kot vsa leta do sedaj udeležila temovanja v balinanju na povabilo ŠTD Mahovci. Udeležilo se je sedem ekip iz sosednjih društev. Ekipa TD Majolka je osvojila drugo mesto.

Prikaz starih običajev - ročno trganje in ličkanje koruze

Trganje koruze

V nedeljo 20. Oktobra 2019 so se člani TD Majolke zbrali pri Mariji Slavič in obujali stari običaj, ročno trganje in ličkanje koruze kot so to delale naše babice in dedeki. V lepem sončnem vremenu in z dobro voljo smo preživeli v druženju lepo nedeljo.

Predstavitev TD Majolka na Martinovanju v G. Radgoni

Martinovanje 2019

TD Majolka se je 9. novembra 2018 udeležila Martinovanja v Gornji Radgoni. Društvo se je na stojnici predstavilo z obloženimi kruhki in pecivom. Za rujno kapljico so poskrbeli okoliški vinogradniki. Da je vladalo odlično vzdušje in smo iz mošta dobili vino so poskrbeli Pihalni orkester Gornja Radgona, Tamburaška skupina KD Peter Danjko, skeč TD Negova - Spodnji Ivanjci in folklorna skupina Gornja Radgona. Ob vsem tem so se lahko obiskovalci zavrteli ob zaigranih ritmih ansambla Opoj.