Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dogodki 2010

6. Pohod planincev do Trstenjakove domačije

Pohod planincev Trstenjaku 2010
9. Januarja je PD G. Radgona organiziralo 6. pohod iz Radgone do Trstenjakove domačije in z tem so obeležili 104 leto rojstva akademika dr. Anton Trstenjaka. Člani TD Majolka smo za pohodnike pripravili tople napitke in prigrizke, na domačiji naših članov družine Šolar v Orehovskem vrhu.

Tečaj "Peke Kruha"

Tečaj peke kruha 2010

Na domačiji Hamler na Ptujski cesti smo v soboto 30. Januarja organizirali za člane TD Majolka tečaj "Peke kruha". Strokovni predavatelj je bil g. Stanko Vorih iz živilske šole Maribor. Tečaja se je udeležilo 18 članic in članov.

Obisk društva Splavarjev iz Dravograda

Obisk splavarjev 2010

V okviru izmenjave obiskov med Društvi smo na Slovenski kulturni dan sprejeli na obisk Društvo splavarjev iz Dravograda. Organizirali smo jim obisk na Turistični kmetiji Breznik, predstavitev Negovskega gradu, degustacijo vin v Radgonski kleti ter prikazali potek pridelave bučnega olja v Oljarni Šaruga na Meleh. Obisk se je končal z družabnim srečanjem med člani društva, katerega se je udeležil tudi župan občine G. Radgone Tone Kampuš.

Pohod na Jeruzalem

Pohod Jeruzalem 2010

Člani TD Majolka so se udeležili pohoda na Jeruzalem na Prešernov dan, katerega vsako leto organizira planinsko društvo Ljutomer. Začetek pohoda je bil pred hotelom Jeruzalem v Ljutomeru do rojstne hiše Frana Miklošiča v Radomerščaku, nato do Cerovca rojstne hiše Stanka Vraza, ter do zidanice Malek. Pot nas je dalje vodila preko Jeruzalema skozi Gresovščak nazaj v Ljutomer. Pohoda se je udeležilo okoli 500 pohodnikov, rekreativcev, domačini pa so postavili na poti postojanke z toplim napitki, pogačami in prleško južino.

Pustna sobota

Pustna sobota 2010

V soboto 13. Februarja smo se zbrali v maskah ob 12.00 uri na Orehovskem vrhu pri hiši družine Šolar. Pohod je potekal v smeri Zbigovci, Črešnjevci, Orehovci, Ptujska cesta, Janžev vrh. Na poti smo se vstavljali pri domačinih in skupaj z njima se spominjali starih šeg in navad za pustni dan. Pohod smo zaključili na Janževem vrhu v "Bar Jahač".

1 2 3 4 5 6 7 Naprej